Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στη Γεωργιανή οικιακή βοηθό που εργαζόταν στο σπίτι όπου εισέβαλαν οι ληστές, καθώς και στο περιβάλλον των συμπατριωτών της.

Η πόρτα του διαμερίσματος ήταν απαραβίαστη και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, όπως αναφέρει το Έθνος, εκτιμούν ότι οι κουκουλοφόροι που απείλησαν την οικογένεια είναι μέλη της ίδιας σπείρας που στο παρελθόν είχαν κάψει τα θύματά τους με καυτό σίδερο. «Αν δεν είναι οι ίδιοι, είναι μιμητές τους», είπε στο «Εθνος» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

«Εκλεισαν τα στόματά μας για να μην μπορούμε να ουρλιάξουμε», περιέγραψε τις φρικτές στιγμές που έζησε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Νάνσυ Σαγκιώνη. «Μας έδεσαν σε στάση εμβρύου. Τους ένοιαζε μόνο αν είχαμε κοσμήματα και χρήματα. Το μόνο που ένοιαζε εμένα ήταν η ασφάλεια του παιδιού μου», είπε.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν σε διώροφο σπίτι στην Πεύκη με σκοπό τη ληστεία. Μέσα βρισκόταν η γυναίκα με τη 10χρονη κόρη της και μία ακόμη ενήλικη. Οι δράστες παρέμειναν στο σπίτι πάνω από μία ώρα, ψάχνοντας χρήματα και κοσμήματα. Ζητούσαν επίμονα χρηματοκιβώτιο που όμως το σπίτι δεν διέθετε. Οταν το κατάλαβαν, άρπαξαν ό,τι χρήματα και κοσμήματα βρήκαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τρόμος

«Φορούσαν όλοι τους κουκούλες. Εδεσαν και το παιδί μου που φώναζε ?μην κάνετε κακό στη μαμά μου?. Μετά ήρθαν με το σίδερο που πήραν από το υπόγειο και μας απειλούσαν ότι θα μας κάψουν. Δεν ξέρω αν το είχαν βάλει στην πρίζα γιατί δεν βλέπαμε τίποτα. Μετά μου έλεγαν πως θα μου σπάσουν τα δάχτυλα. Επιασαν το χέρι μου και έκαναν πως μου γυρνάνε τα δάχτυλα», καταγγέλλει η Ν. Σαγκιώνη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η φίλη της δέχθηκε την επίθεση των δραστών επειδή ούρλιαζε από τον φόβο της.

«Είχα μια οικιακή βοηθό στο σπίτι, μια κοπέλα που ήταν από τη Γεωργία. Μου είχε κλέψει δέκα φορές παραπάνω από αυτά που μου πήραν τώρα οι ληστές και την είχα καταγγείλει. Φοβάμαι ότι αυτή μπορεί να εμπλέκεται με κάποιον τρόπο. Μπορεί έτσι να θέλησε να με εκδικηθεί», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Αυτό σήμανε και το «καμπανάκι» για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ). Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η δράση της συμμορίας

Ακόμα τρία χτυπήματα μέσα στο 2014

Ακόμη τρία «χτυπήματα» της συμμορίας με το σίδερο έχουν καταγραφεί μέσα στο 2014. Τον Μάρτιο, αδίστακτοι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι γνωστού δερματολόγου στα σύνορα Φιλοθέης. Οι τρεις ληστές κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του καθηγητή δερματολογίας από ένα ανοιχτό παράθυρο. Την ώρα της ληστείας στο σπίτι ήταν παρόντες τόσο ο γιατρός και η σύζυγός του όσο και η οικιακή βοηθός τους. Οι δράστες τούς ακινητοποίησαν, τους έδεσαν και άρχισαν να χτυπούν με μανία τη σύζυγο του γιατρού για να τους αποκαλύψει πού υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα.
Η γυναίκα αντέδρασε και τότε οι δράστες απείλησαν να την κάψουν με το σίδερο. Δεν δίστασαν μάλιστα να τη χτυπήσουν άσχημα στο πρόσωπο και το σώμα προκαλώντας της σοβαρά τραύματα. Η γυναίκα τελικά τους υπέδειξε πού βρίσκονταν τα χρήματα και οι δράστες τα άρπαξαν και έφυγαν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους τρεις δράστες, ο οποίος ήδη βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Εισβολή

Τον περασμένο Ιούλιο, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας γνωστού δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες. Επιστρέφοντας στο σπίτι τους, το ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους βρήκαν μέσα τέσσερις ληστές. Οι δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και τους ακινητοποίησαν με όπλα.

Αμέσως μετά έδεσαν και φίμωσαν ολόκληρη την οικογένεια. Δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν με βασανιστήρια στον 45χρονο, τον οποίο έκαιγαν με σίδερο ατμού και αναπτήρα στα πόδια, για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα και κοσμήματα. Οπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, οι ληστές είχαν μπει από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και έμειναν μέσα στο σπίτι περίπου τρεις ώρες.

Τον Οκτώβριο, τέλος, εφιαλτικές ώρες πέρασε στα χέρια ληστών οικογένεια εμπόρου υγρών καυσίμων στη Βούλα. Τέσσερις ένοπλοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στη μονοκατοικία της οδού Καζαντζάκη από ανοιχτή μπαλκονόπορτα και, αφού έδεσαν τον ιδιοκτήτη, τη σύζυγό του και τις δύο ανήλικες κόρες τους, σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν με το πολυτελές αυτοκίνητo της οικογένειας.

Για να κάμψουν την αντίσταση του ιδιοκτήτη του σπιτιού, προκειμένου να τους δώσει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, τον έκαψαν στην κοιλιά και στο πρόσωπο με καυτό σίδερο…