Μέσα σε λίγες ώρες εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία ενός 39χρονου Έλληνα, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός, σε περιοχή της Θήβας.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ δράστης της ανθρωποκτονίας του 39χρονου είναι ένας 29χρονος, επίσης Έλληνας, ο οποίος προσήχθη και εξεταζόμενος ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θύτης και θύμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν γνωστοί και λογομάχησαν για διαφορές που είχαν σχετικά με ναρκωτικά καθώς και οι δύο ήταν χρήστες.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες περίπου στις 22:30 το βράδυ, εντός υπαίθριου πάρκινγκ, ο 29χρονος πλησίασε τον 39χρονο, άρχισαν να συνομιλούν. Λίγες στιγμές αργότερα η ένταση ανέβηκε επικίνδυνα, οι δυο άνδρες ξεκίνησαν να τσακώνονται, πιάστηκαν στα χέρια και τότε ο 29χρονος χωρίς να διστάσει έπληξε με μαχαίρι τον 39χρονο στο λαιμό και στην θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι), το οποίο ο 29χρονος είχε επιμελώς κρύψει σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του, τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης, κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας καθώς και το κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκει στο θύμα και το είχε πάρει νομίζοντας πως έτσι θα καλύψει τα ίχνη του.
 
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.