Δικογραφία για απειλητικό μήνυμα μέσω facebook

Παραπλάνησε ανήλικη ότι κινδυνεύει η ζωή του – Συνεργασία Αστυνομίας-Ιντερπόλ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
19:31
13/10/2014
Δικογραφία για απειλητικό μήνυμα μέσω facebook
loading

Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μια υπόθεση αποστολής μηνύματος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γινόταν λόγος για απειλές σε βάρος προσώπου στο νομό Ευβοίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 16χρονος Αλβανός έστειλε μήνυμα σε μια ανήλικη κοπέλα, που ζει στο εξωτερικό, μέσω του facebook, εν αγνοία του πραγματικού διαχειριστή του «προσωπικού προφίλ», που είναι ένας άλλος 15χρονος Αλβανός. Μάλιστα, στο μήνυμα που έστειλε ανέφερε ότι δήθεν απειλείται η ζωή του από τον πραγματικό κάτοχο του προφίλ.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ύστερα από συνεργασία με την Ιντερπόλ και την αντίστοιχη ελληνική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος, η οποία ανήκει στη 43χρονη μητέρα του νεαρού κατόχου του προφίλ του facebook.

Στο μεταξύ, οι εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή της Εύβοιας από αστυνομικούς του τμήματος Χαλκίδας, ενώ ο 16χρονος αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει