Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο 30χρονος Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος συνελήφθη στο Βύρωνα και υπολογίζεται από την Αντιτρομοκρατική ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.

Κατά την τρίωρη απολογία του, ο 31χρονος αρνήθηκε να μιλήσει. Ο Αντώνης Σταμπούλος κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως βασικός συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και δραστήριο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο ίδιος δεν συνεργάζεται, η Αστυνομία στρέφει το ενδιαφέρον της σε δύο πρόσωπα από το προσωπικό περιβάλλον του, και μάλιστα σε μία περίπτωση πιθανόν να ζητηθούν στοιχεία από ευρωπαϊκή χώρα. Οι γονείς του Σταμπούλου, κατά πληροφορίες, δεν φαίνεται να γνωρίζουν κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε συχνή παρουσία στα Εξάρχεια, ήταν ουσιαστικά άνεργος και ζούσε –σύμφωνα με τους αστυνομικούς– κυρίως από τα χρήματα της εύπορης οικογένειάς του. Ο ίδιος παρουσιαζόταν ως “σπουδαστής Καλών Τεχνών, που έμενε κυρίως στη Θεσσαλονίκη”.

Ο 31χρονος συμμετείχε σε ορισμένες κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών, ενώ φέρεται να είχε παρευρεθεί σε δίκη «ανταρτών πόλης». Αν και είχε προσαχθεί δύο-τρεις φορές σε προληπτικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία δωδεκαετία, δεν υπάρχουν αποτυπώματά του στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα των διωκτικών αρχών.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Βήμα, ερευνούν το ενδεχόμενο ο Αντώνης Σταμπούλος να εντάχθηκε στον Επαναστατικό Αγώνα την περίοδο 2008-09 και να είχε επαφές με τον 35χρονο Λάμπρο Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη την άνοιξη του 2010.