Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να λογοδοτήσει για το περίφημο χαστούκι κατά της Λιάνας Κανέλη αλλά και την επίθεση στη Ρένα Δούρου σε βάρος της οποίας εκσφενδόνισε ένα ποτήρι νερό, στη διάρκεια της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη έχει ασκηθεί, αυτεπάγγελτη, ποινική δίωξη για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πάντως, μετά το επεισόδιο είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος των δυο γυναικών μιλώντας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου, αποτέλεσε ένα από τα βασικά στοιχεία που βάρυναν στην απόφαση για την προφυλάκιση του πριν από δυο μήνες. Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους ανακρίτριες και εισαγγελέας , η χειροδικία αυτή είναι μια από τις ενδείξεις της βιαιότητας του χαρακτήρα του. Άλλωστε, το συγκεκριμένο περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη, δεν είναι το μοναδικό καθώς πριν από ένα χρόνο, μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε επιτεθεί σε φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία αμέσως μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής αφού φέρεται να ανήκει στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής με κομβικό ρόλο τόσο στην στρατιωτική εκπαίδευση όσο και στα τάγματα εφόδου.