Επτά μήνες δεν έχει δώσει σημεία ζωής ο 27χρονος χορευτής Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, ο οποίος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου, όταν έφυγε από το χόστελ που διέμενε στον Πειραιά.

Επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του χορευτή από τη Γαλλία την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία. Έχει ανοίξει νέος κατάλογος ατόμων που θα καταθέσουν, άλλοι συμπληρωματικά και άλλοι για πρώτη φορά με την ελπίδα να λυθεί αυτός ο σκοτεινός γρίφος αναφέρει το Φως στο Τούνελ.

Η οικογένεια του τώρα κλήθηκε να δώσει DNA για πιθανή ταυτοποίηση. Στις αρχές Δεκεμβρίου η οικογένεια του αγνοούμενου όρισε δικηγόρο για να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να ταράξουν τα «λιμνάζοντα ύδατα».

«Δεν ξέρουμε αν απομακρύνθηκε από τον Πειραιά»

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Τσιανάκας μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά, σε κοντινή απόσταση από μία νησίδα που συνήθιζε να πηγαίνει για διαλογισμό ο 27χρονος.

«Δεν έχουμε στοιχεία ότι έχει απομακρυνθεί από τον Πειραιά όπου έμενε και με ποιο τρόπο. Παρόλο που υπάρχουν μαρτυρίες για Κρήτη και Μύκονο, μέχρι στιγμής δεν έχει επαληθευτεί κάτι από τις αστυνομικές Αρχές. Υπάρχουν πολλά άτομα με τα οποία ο Τζόις ήρθε σε επαφή και θα έχουν πολλά να πουν στις αρχές. Κάποιοι από αυτούς ωστόσο δεν βρίσκονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τελευταίο διάστημα είχε καβγάδες με άτομα στον χώρο του πανδοχείου που διέμενε εκείνο το διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως υπάρχει συνεργασία των ελληνικών και γαλλικών αρχών στην υπόθεση με ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών.

Σε ζωντανή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Ράμος, πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, ανακοίνωσε πως με την εθελοντική του ομάδα θα μεταβούν σε συγκεκριμένη περιοχή για έρευνες μετά από μαρτυρία. Στις έρευνες θα πάρουν μέρος και δύτες.

Για την εξαφάνιση έχει σημάνει Missing και Silver Alert.

TAGS