Το θέμα του εμβολιασμού των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπαίνει στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή που κατέθεσε δικηγόρος ο οποίος ζητεί να ενταχθούν στο σύστημα των κατά προτεραιοποίηση εμβολιαζόμενων κατά του κορονοιού.

Ο δικηγόρος Αντώνιος Ξενάκης είναι ο πρώτος που προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ενώ ήδη δικαστές και εισαγγελείς ανακοίνωσαν συμβολικές κινητοποιήσεις για το θέμα.

Ο δικηγόρος ζητεί να ανασταλεί άμεσα, ως αντισυνταγματική και παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να παγώσει η σχετική απόφαση.

Στην προσφυγή του αναφέρει ότι οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα σημειώνοντας πως ο εμβολιασμός είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα εμβολιασμού των πολιτών.

Τέλος ο δικηγόρος αναφέρει ενδεικτικά πως το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης θα μπορούσε να εμβολιαστεί μέσα σε δυο με τρεις ημέρες καθώς καθημερινά εμβολιάζονται 55.000 με 60.000 άτομα.