Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα μέσω διαδικτύου. Το κείμενό της, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής, η οποία αναζητά τα ίχνη της συντρόφου του φυλακισμένου μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη.

Στο 4σέλιδο κείμενό της η Πόλα Ρούπα επιτίθεται κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης και ξεκαθαρίζει: Δεν πρόκειται να παραδοθώ, ας έρθουν να με πιάσουν, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι η δράση του Επαναστατικού Αγώνα θα συνεχιστεί.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όποια τέτοια πληροφορία έχει κυκλοφορήσει δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ύστατη προσπάθεια πίεσης. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζει τυχαία τη σύλληψη του Μαζιώτη στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι αφού, όπως γράφει, «όλο το προηγούμενο διάστημα είμαστε συνεχώς ανάμεσά τους. Κινούμαστε παντού. Περνούσαμε δίπλα τους. Τους βλέπαμε και δεν μας έβλεπαν».

Υπερασπίζεται την επιλογή του συντρόφου της να ανοίξει πυρ ενώ βρισκόταν σε χώρο γεμάτο από κόσμο αναρωτώμενη «μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί;».

Ανάμεσα στα άλλα η Πόλα Ρούπα, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από τότε, αναφέρει: «Η σύλληψη του συντρόφου μας ήταν ένα πλήγμα. Ο σύντροφός μας Λάμπρος Φούντας με το αίμα του έβαψε τα στενά στη Δάφνη και ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι. Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει δώσει το αίμα του για την υπόθεση της κοινωνικής Επανάστασης. Όμως δεν θα πουν οι εχθροί μας την τελευταία λέξη. Το πεδίο για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ανοιχτό».

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί την Πόλα Ρούπα ως συγγραφέα των προκηρύξεων του «Επαναστατικού Αγώνα».