Τους δύο δράστες των επιθέσεων σε βάρος ηλικιωμένων, με κίνητρο τη ληστεία, αναζητά η αστυνομία στον Έβρο.

Το βράδυ του Σαββάτου οι δύο ληστές «μπούκαραν» στο σπίτι 81χρονης στο Θεραπειό Έβρου και απειλώντας την κάνοντας χρήση βίας κατάφεραν να κλέψουν μια οικιακή συσκευή, μια ηλεκτρική συσκευή και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα που διατηρούσε η ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της. Στη συνέχεια και ενώ αποχωρούσαν οι δράστες έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της ηλικιωμένης με πλαστά δεματικά.

Ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, όπως μεταδίδει το thrakitoday.com. Στη συνέχεια, μπήκαν στο σπίτι μιας 80χρονης, στην ίδια περιοχή, και ασκώντας σωματική βία έκλεψαν 40 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά ενώ και σε αυτή την περίπτωση κατά την αποχώρησή τους φίμωσαν το θύμα τους με χαρτοταινία και της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με πλαστικά δεματικά.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ωστόσο οι επιθέσεις έχουν θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής και δη τους ηλικιωμένους. Μόλις πέρυσι αντίστοιχη σπείρα, αισθητά πολυπληθέστερη, σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο στον κάμπο της Ξάνθης βάζοντας στο μάτι κυρίως ηλικιωμένα ζευγάρια, ωστόσο οι Αρχές κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν στην περιοχή.