Έπειτα από την απολογία τους στον 3ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για το οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς πριν από κάποιες ημέρες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ως δράστες του αιματηρού περιστατικού με θύματα δύο οπαδούς, συνελήφθησαν -σε εκτέλεση ενταλμάτων- ένας 25χρονος και ένας 28χρονος, που διώκονται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, οι οποίοι εδώ και μερικές ώρες βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Καθώς δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η Αστυνομία διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης που εκτελέστηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής και έκτοτε βρίσκονται υπό κράτηση.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, τούς επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εισόδου στους αθλητικούς χώρους. Επιπλέον, στον 25χρονο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε, επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

Στην απολογία του, ο 25χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πανικοβλήθηκε και έβγαλε το όπλο, τονίζοντας ότι προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση με τα θύματα και τα πνεύματα άναψαν. «Όταν είδα ότι έρχονται και άλλοι φοβήθηκα. Έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα. Το έκανα μόνο για να φοβηθούν και όχι να τους τραυματίσω», φέρεται να είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος.

Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του, απολογούμενος, επιβεβαίωσε ότι προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση και ισχυρίστηκε πως αγνοούσε ότι ο 25χρονος είχε μαζί του πιστόλι, λέγοντας πως δεν περίμενε να εξελιχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η κατάσταση.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο θύματα, λίγες ώρες μετά το συμβάν, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι παθόντες έφεραν τραύματα στα πόδια και μετά τις ιατρικές εξετάσεις οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, όπου κατέθεσαν για το συμβάν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αξιοποίησαν μαρτυρίες περιοίκων και εξέτασαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών. Από το σημείο του συμβάντος περισυνελέγησαν τέσσερις κάλυκες, ένας εκ των οποίων ήταν «σφηνωμένος» στην πρόσοψη καταστήματος.