Για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο ένας 36χρονος άνδρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 36χρονος επιβαίνοντας ως συνοδηγός σε δίκυκλο, έσπασε το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπής και επιχείρησε να αφαιρέσει την τσάντα της από το κάθισμα του συνοδηγού. Η παθούσα συγκράτησε την τσάντα της με αποτέλεσμα ο συλληφθείς να χάσει την ισορροπία του, να πέσει από το δίκυκλο και να ακινητοποιηθεί, ενώ ο συνεργός του διέφυγε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με τον άγνωστο συνεργό του που αναζητείται, το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, διέπρατταν κλοπές τσαντών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα, κατά τις μεσημβρινές ώρες κυρίως, εντόπιζαν άτομα που εξέρχονταν από τράπεζες στις εν λόγω περιοχές και αφού επιβιβάζονταν στα οχήματά τους, τα ακολουθούσαν και όταν σταματούσαν σε σηματοδότες ή με πρόθεση να σταθμεύσουν, έσπαζαν τα τζάμια και αφαιρούσαν τις τσάντες που βρίσκονταν στο κάθισμα του συνοδηγού, οι οποίες περιείχαν χρηματικά ποσά και προσωπικά έγγραφα. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει οκτώ κλοπές τσαντών με την ίδια μεθοδολογία σε Ηράκλειο, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία και Άγιο Στέφανο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.