Ένα βίντεο που δείχνει λεπτό προς λεπτό το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στα χωράφια με τις φράουλες της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013 με τον τραυματισμό των 28 εργατών γης από το Μπαγκλαντές, προβλήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό, κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων και σε αυτό, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, φαίνονται οι εργάτες γης οι οποίοι κρατώντας ξύλινα καδρόνια κατευθύνονται στα θερμοκήπια.

Τότε τους βλέπει ένας εκ των κατηγορουμένων που καταφθάνει στο σημείο και στη θέα τους ανοίγει πυρ εναντίον τους με την κυνηγετική καραμπίνα πυροβολώντας πέντε φορές προς το μέρος τους από μακρινή απόσταση.

Μετά τους πυροβολισμούς φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό να πέφτουν στο έδαφος ορισμένοι αλλοδαποί ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθώντας να κρατούν τα ξύλα πηγαίνουν να βρουν τους υπεύθυνους.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υπέβαλαν το βίντεο στο δικαστήριο προκειμένου να αποδείξουν ότι οι κατηγορούμενοι ήταν αναγκασμένοι να πυροβολήσουν ώστε να προστατευθούν.

Η δίκη διεκόπη αργά χθες το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών και θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.