Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των συγγενών της 44χρονης που πυροβόλησε και σκότωσε ο άντρας της με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο σπίτι τους στον Πύργο Διρού στη Μάνη, μπροστά στα μάτια της κόρης τους.

«Πέρναγε μαύρη ζωή, την χτυπούσε κιόλας. Ήταν τέτοιος ο τρόμος της που φοβόταν να πάει στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα να τον καταγγείλει. Μας είπε πως ο άνδρας της είναι ένας καταθλιπτικός σχιζοφρενής. Έπαιρνε ψυχοφάρμακα και τελευταία τα είχε κόψει. Ο δεύτερος ψυχίατρος που πήγαν του είχε πει ότι πρέπει να του πάρει την άδεια οπλοφορίας για το κυνηγετικό όπλο», λέει ο συγγενής του θύματος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στο σπίτι, εκτός από το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 44χρονος και 2 κάλυκες φυσιγγίων, βρέθηκαν ακόμη ένα κυνηγετικό -που επίσης κατείχε νόμιμα- και 3 φυσίγγια.

«Ζητάει συγγνώμη από τα δύο του τα παιδιά. Θεωρεί ότι θόλωσε το μυαλό του, ότι ήταν μια κακιά στιγμή» είπε ο δικηγόρος του 44χρονου Λάμπρος Μπρεάνος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν από ένα χρόνο ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί για βία στην αδερφή του, που τον είχε καταγγείλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μήνυμα που είδε ο φερόμενος ως δράστης στο κινητό της 44χρονης τον εκνεύρισε, ακολούθησε έντονος καυγάς και στο τέλος έστρεψε το όπλο εναντίον της συζύγου του.

Η κηδεία της 44χρονης θα γίνει σήμερα.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Γυθείου. Εκείνος τον παρέπεμψε στον ανακριτή με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, με το 44χρονο να παίρνει 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Δείτε το βίντεο: