Η μαρτυρία μιας γυναίκας που επιχείρησε να δώσει άλλοθι στον έναν από τους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή βρέθηκε στο επίκεντρο της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η παιδική φίλη των δυο κατηγορούμενων αδελφών, δυο περίπου χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι την μοιραία ημέρα και ώρα βρισκόταν στο δωμάτιο ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο που φέρεται να βοήθησε τον εκτελεστή.

Ο ισχυρισμός της προκάλεσε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα η οποία την κάλεσε να εξηγήσει τους λόγους που επέλεξε να αποκαλύψει το μυστικό της με καθυστέρηση 17 μηνών.

Η μάρτυρας δικαιολόγησε την ενέργεια της λέγοντας πως εκείνη την περίοδο ήταν αρραβωνιασμένη και δεν ήθελε να μάθει ο τότε σύντροφός της για την παράλληλα σχέση της. «Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο.

Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου» ισχυρίστηκε η μάρτυρας  ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή,  Χαρ. Λυκούδης, με δήλωση του προς το δικαστήριο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η επίμαχη κατάθεση είναι ψευδής.

«Δεκαεπτά μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι  για να παραπλανήσει το Δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσης του που αφορούν, μεταξύ άλλων, και το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι ο δράστης έχει ύψος 1, 75 ενώ ο  κατηγορούμενος, φερόμενος εκτελεστής, είναι άνω του 1, 90. Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση πως ακόμη και τα μαλλιά δράστη και κατηγορούμενου δεν ταυτίζονται.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεση της η μητέρα των δυο κατηγορούμενων η οποία εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένη ότι τα παιδιά της είναι αθώα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση της συζύγου του φερόμενου ως εκτελεστή του Γιάννη Μακρή η οποία τόνισε πως πιστεύει στην αθωότητα του.

Από την δικαστική αίθουσα δεν απουσίασε ούτε λεπτό η χήρα του άτυχου επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα η οποία παρακολουθούσε με εμφανή δυσφορία τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Αύριο, εκτός απροόπτου, αναμένονται οι απολογίες των δυο κατηγορουμένων οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση.