Προφυλακίστηκαν  μετά την απολογία τους στη 10η τακτικη ανακριτρια οι τέσσερις Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν για τα όπλα που βρέθηκαν σε γιάφκα στου Γκύζη.

Οι κατηγορούμενοι έδωσαν τυπικές απολογίες ισχυριζόμενοι ότι η δίωξη σε βάρος τους είναι απόρροια της πολιτικής τους δράσης.

Η συνήγορός τους Αλέκα Ζορμπαλά δήλωσε:

Για τον έναν από του τέσσερις κατηγορούμενους υπάρχει ερυθρά αγγελία από την τουρκική Interpol για υπόθεση για την οποία έχουν εκτίσει δέκα χρόνια κάθειρξης και υπολείπονται δυο.

Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι, ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού, ούτε έκθεση κατάσχεσης.

Στάλθηκε, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, από τη ΓΑΔΑ ενημερωτικό σημείωμα για τον οπλισμό σήμερα.

Η δίωξη τους είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Η δίωξη αυτή και οι συλλήψεις στην Κρήτη σχετίζονται με μια ριζική αναδιάταξη των σχέσεων μας με την Τουρκία.

Υπάρχουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας κατηγορούμενος ήταν εννέα ετών και ο άλλος δέκα ετών.

Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

– συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού

– τέλεση τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού

– τέλεση τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού

– πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού

– παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Την Πέμπτη με εισαγγελική παραγγελία, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων σε μια προσπάθεια των αρχών να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

TAGS