Με 60 σφαίρες απο καλάσνικοφ γάζωσαν την οικία του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, οι δράστες της νυχτερινής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περισυνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση και βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία προσέγγισαν την οικία του γερμανού πρέσβη, περνώντας μέσα από την πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Χίου και βγήκαν ακριβώς απέναντι από το σπίτι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Από το σημείο αυτό, «γάζωσαν» την κατοικία, χωρίς να πυροβολήσουν τον αστυνομικό φρουρό, που ήταν μέσα στο φυλάκιο, έξω από το σπίτι και είδε όλη την σκηνή, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Όλες οι σφαίρες χτύπησαν το σπίτι του πρέσβη στον τοίχο και στην εξωτερική είσοδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές. Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν πιθανόν με μοτοσικλέτες, προς την οδό Αποστολοπούλου.

Από τα έξι άτομα που προσήχθησαν αργότερα από την περιοχή, δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής.

Σε ότι αφορά την ταυτότητα των δραστών οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιμένουν κατ’ αρχήν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για να δουν αν το όπλο ή τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ένοπλη επίθεση.

Ωστόσο, όπως λένε, η σημερινή επίθεση θυμίζει την επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στις 14 Ιανουαρίου του 2013 στη λεωφόρο Συγγρού, όπου αρχικά οι δράστες είχαν αποπειραθεί να τα χτυπήσουν με ρουκέτα RPG και στη συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αρκετούς μήνες μετά, με προκήρυξη, η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Επίθεση με καλάσνικοφ και με 100 σφαίρες είχε γίνει όμως παλιότερα και στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, και την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.