Αθώους έκρινε το Εφετείο τους 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου».

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας , με την απόφαση του, έγραψε τον επίλογο σε μια υπόθεση που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια ανατρέποντας την καταδικαστική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που αθωώθηκαν είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας , πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος , ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Οι δικαστές ακολούθησαν το δρόμο που «έδειξε» η εισαγγελέας της έδρας η οποία με την εισήγηση της ζήτησε να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι κρίνοντας ότι δεν πληρείται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση.