Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο Φόδελε και την ευρύτερη περιοχή του Φόδελε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του ΤΑΕ, της ΟΕΑΑ, της Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Περιφέρειας βρίσκονται στην περιοχή από τις 05:30 τα ξημερώματα στα πλαίσια μίας οργανωμένης επιχείρησης, κάνοντας στοχευμένους ελέγχους σε σπίτια και ποιμνιοστάσια αλλά και σε επιχειρήσεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχει το γενικό πρόσταγμα στην επιχείρηση, τη γενική εποπτεία της οποίας έχει πάντα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές με τη δράση τους ενώ η όλη αστυνομική επέμβαση στην περιοχή είναι στα πλαίσια των σχεδιασμών που υπάρχουν και που εφαρμόζονται τους τελευταίους μήνες σε όλες εκείνες τις περιοχές που η εγκληματικότητα που αναστατώνει τη ζωή των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν, έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων από γνωστές στην περιοχή οικογένειες ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο σε προηγούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις. Μέχρι και αυτή την ώρα η αστυνομία παραμένει στο σημείο, γίνονται καταμετρήσεις ζώων σε στάνες και φαίνεται ότι τα αδικήματα περί ζωοκλοπής είναι αυτά που υπερτερούν.