Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου σε σχολείο του Βύρωνα έδωσε η 16χρονη αδερφή του θύματος η οποία όπως τόνισε πως το αγόρι προσπάθησε να την προστατεύσει από το bullying που δεχόταν. «Ο αδερφός μου είναι ένας ήρωας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κοπέλα και τόνισε πως στον αδερφό της επιτέθηκαν 17 άτομα.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η 16χρονη προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό του αδερφού της όπως επίσης και οι γονείς τους που είναι σοκαρισμένοι.

Για τη βία συμπεριφορά των μαθητών απέναντι στον 17χρονο μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και ένα αγόρι που είδε τα όσα συνέβησαν.

«Δεν λέω πως ήταν σωστό που πήγαν τόσα πολλά άτομα σε έναν και δεν πήγε κανείς να τους χωρίσει. Αυτό που έκαναν ήταν άνανδρο» είπε και πρόσθεσε: «Έπρεπε αυτός που είχε το θέμα να πάει το λύσει. Είχε θυμώσει πολύ με αυτό που το είπε ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου για την αδερφή του. Πήγε και άρχισε να τον σπρώχνει και μετά άρχισαν να τον βαράνε».

Για το περιστατικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και έκανε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα όπως θα είναι ο «δάσκαλος εμπιστοσύνης» μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τι είπε για τον ξυλοδαρμό του ανήλικου η υπουργός Παιδείας

«Ήταν επιτακτική ανάγκη να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με μαθητές και καθηγητές, να καταλάβω ακριβώς τι έγινε και να συζητήσουμε σε τι βαθμό ήταν μεμονωμένο το περιστατικό και τι πρέπει να γίνει και για την πρόληψη και για την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών στο σχολείο», είπε η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την επίσκεψή της στο σχολείο του Βύρωνα.

«Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα συνδράμουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, και τους γονείς, για να διασφαλίσουν την ομαλή συνύπαρξη όλων αυτών των ανθρώπων», συνέχισε.

«Το περιστατικό έγινε στο προαύλιοκαθηγητές ήταν στον χώρο όπως προβλέπεται και μόλις είδαν το περιστατικό έδρασαν» πρόσθεσε η υπουργός. «Κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό» όπως είπε.

«Μίλησα εκτενώς με τους γονείς του μαθητή, έχω καταγράψει την αγωνία τους, έχω συζητήσει μαζί τους για το πώς προέκυψε όλο αυτό» σημείωσε η κα Κεραμέως.

Αναφορικά με τη σέλφι που κυκλοφόρησε μέσα από το αστυνομικό τμήμα, η κα Κεραμέως είπε πως δεν είναι από το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά από παλαιότερο. Ωστόσο δημοσιογράφος από την εφημερίδα του Βύρωνα, που έφερε στο προσκήνιο το περιστατικό του ξυλοδαρμού, εξέφρασε τη βεβαιότητα «100%» πως είναι από τη συγκεκριμένη ημέρα και όχι από πιο παλιά, όπως είπε και πάλι μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αμετανόητοι οι δράστες

Κανένα ίχνος μεταμέλειας δεν φαίνεται να δείχνουν οι ανήλικοι δράστες του ξυλοδαρμού του 17χρονου μέσα σε σχολείο στο Βύρωνα, όπως φαίνεται από τη selfie που τράβηξε φίλος των τριών εκ των οκτώ προσαχθέντων, ενώ βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά το VyronasNews, νεαρός, ο οποίος είχε πάει για… συμπαράσταση στους φίλους του στο τμήμα, ανέβασε τη φωτογραφία σαν story στο Instagram , με τους τρεις προσαχθέντες στο βάθος, η οποία συνοδεύτηκε με την υβριστική φράση «Τ’ αδέρφια μου δεν μασάνε που@νες!».