Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 38χρονος ο οποίος κατηγορείται για κλοπές κοσμηματοπωλείων που βρίσκονται στα νότα προάστια.

Ο άνδρας συνελήφθη, στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, κινούμενος συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζε κοσμηματοπωλεία στα νότια προάστια και, αφού έσπαγε τη βιτρίνα τους, αφαιρούσε χρυσαφικά, ρολόγια και πολύτιμους λίθους.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων, σπρέι πιπεριού, γάντια και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία, καθώς και μία κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων, σε Γλυφάδα, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-1-2020 στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 38χρονος ημεδαπός ο οποίος κατελήφθη εντός οχήματος να μεταφέρει πλήθος κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης, κινούμενος συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζε κοσμηματοπωλεία στα Νότια προάστια και έπειτα από παραβίαση των υαλοπινάκων τους, αφαιρούσε χρυσαφικά, ρολόγια και πολύτιμους λίθους από το εσωτερικό τους.

Από την έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων, σπρέι πιπεριού, γάντια και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία και μία κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γλυφάδα, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.