Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κάθονται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες από τα κτίρια των καταλήψεων στο Κουκάκι, κι ενώ οι αντιδράσεις και η πολιτική αντιπαράθεση για την αστυνομική βία κατά την επιχείρηση εκκένωσης ενός εξ αυτών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, εξύβριση και απόπειρα παράνομης βίας.

Ανάμεσα τους ο γνωστός σκηνοθέτης και οι δυο γιοί του οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι. Οι ίδιοι καταγγέλλουν «εισβολή» της αστυνομίας στο σπίτι τους καθώς αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την γειτονική κατάληψη.

Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του σκηνοθέτη: «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο»

Σοκ και οργή προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από το Κουκάκι που ακούγεται ο Δημήτρης Ινδαρές κατά τη σύλληψη του ίδιου και των γιων του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ακούγεται να μιλάει στους άνδρες της ΕΚΑΜ για τον τρόπο που φέρονται και ουσιαστικά ανατρέπει τα όσα έχει υποστηρίξει η αστυνομία, η οποία τόνισε ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς» ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Ο σκηνοθέτης με τις χειροπέδες στα χέρια αναφέρει πως έχει δεχθεί χτύπημα από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ακούγεται να φωνάζει τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου ενώ η σύζυγός του φωνάζει.

Φωτογραφίες που δείχνουν τον σκηνοθέτη χτυπημένο ανέβασε ο Γιάννης Ραγκούσης, καταλογίζοντας ψεύδη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης αναφέρει: «Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης. Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη – Μητσοτάκη».

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες για αστυνομική βία

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία που έκανε ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοί του, οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτή της σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Εισαγγελία της Αθήνας αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν παρόντες τρεις εισαγγελείς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν παρόντες στις κατ΄ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.