Την προσαγωγή 16 ατόμων και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού, υπηκόου Ιταλίας ανακοίνωσε η Αστυνομία, μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που εκτελουσε υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 23.45 χθες (7-9-2013), ομάδα πενήντα περίπου ατόμων επιτέθηκε με ρίψη βομβών μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Ομοίως, την 02.30 σήμερα (8-9-2013) ομάδα δέκα περίπου ατόμων επιτέθηκε εκ νέου με ρίψη βομβών μολότοφ στην προαναφερόμενη διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στο σημείο, προσήχθησαν δεκαέξι άτομα και συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α., ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας, ηλικίας 46 ετών, γιατί μέσα στο σακίδιο πλάτης που έφερε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• (1) σιδερένιο αεροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με πλαστικά σφαιρίδια
• (1) σακουλάκι με πλαστικά σφαιρίδια
• (1) κυλινδρικό δοχείο που περιείχε ποσότητα συμπιεσμένου υγρού
• (1) ανταλλακτική κάννη του πιστολιού

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε συλληφθεί την 17-11-2011 στο κέντρο της Αθήνας για διατάραξη κοινής ειρήνης, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθόσον συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτίθονταν εναντίον αστυνομικών και σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.