Κώστας Πάσσαρης: Απών από τη δίκη του στο Εφετείο, τι ανέφεραν οι πρώτοι μάρτυρες

«Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έπεσαν 130 σφαίρες»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
19:53
02/12/2019
Κώστας Πάσσαρης: Απών από τη δίκη του στο Εφετείο, τι ανέφεραν οι πρώτοι μάρτυρες
loading

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης βρέθηκε για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η υπόθεση του διαβόητου Κώστα Πάσσαρη. Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο κατηγορούμενος ήταν απών αφού ακόμη δεν έχει τελεσφορήσει η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των ρουμανικών αρχών, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας.

Το σκέλος των δικογραφιών που αφορούν στις ανθρωποκτονίες θα εκδικαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώ σήμερα εξετάστηκαν οι πρώτοι μάρτυρες για τις επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία BMW που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός μου είπε “μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας” και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην πλατεία Βάθης το Φερβουάριο του 2000.

Σύμφωνα με τον μάρτυρας ο κατηγορούμενος πυροβολούσε στα τυφλά προκειμένου να μην τον ακολουθήσει κανείς, ενώ σύμφωνα με συνάδελφό του που επίσης εξετάστηκε από το δικαστήριο «σε 30’’ έπεσαν 130 σφαίρες».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, νωρίτερα, επεσήμανε ότι ο Κ. Πάσσαρης συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη, ωστόσο υπάρχουν πράξεις που τους έχουν αποδοθεί και τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Κάτι που είχε κάνει και πρωτόδικα. «Αυτό που λέει είναι “καταδικάστε με γι αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα”» ανέφερε ο Ανδρέας Ταγαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Κω. Πάσσαρης καταδικάσθηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που του έχουν αποδοθεί. Αναλυτικότερα, το δικαστήριο ομόφωνα καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια καθειρξη για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρείς ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή. Τέλος, ο κατηγορούμενος είχε απαλλαγεί από μία ανθρωποκτονία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, μία θανατηφόρα ληστεία και μία κλοπή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει