Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών πρόκειται να οδηγηθούν πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών, το «Μαραγκοπούλειο» και σε χώρο του ΤΕΙ Πατρών.

Ειδικότερα, έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 24 ετών, μία Ελληνίδα 28 ετών, μία Ισπανίδα 28 ετών και μία Ελβετίδα 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ρευματοκλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο μεταξύ, συνεργεία του δήμου συνέχιζαν μέχρι αργά το μεσημέρι την επιχείρηση για το καθαρισμό των κτιρίων και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Σιγαλό, χρειάστηκαν πάνω από 20 φορτηγά για να μεταφερθούν τα αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό των κτιρίων, στρώματα, κρεβάτια, πλυντήρια, κουζίνες, κ. α.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στα κτίρια βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση και ο πλήρης εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού «93,7 ραδιοκατάληψη», ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, κονσόλα ήχου, μουσικά όργανα, ηχεία, κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, αυτοσχέδιες ασπίδες, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και έντυπο υλικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιγαλός, στον ισόγειο χώρο του πρώην παραρτήματος υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, όπως και στις υπόλοιπες υποδομές. Όσον αφορά τη μελλοντική χρήση του, ο δήμος Πατρέων σχεδιάζει να τον παραχωρήσει σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Μάλιστα, για το θέμα αυτό αναμένεται να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο. Για το «Μαραγκοπούλειο» αρμόδιο να αποφασίσει είναι το υπουργείο Υγείας, ενώ για το κτίριο του ΤΕΙ την απόφαση θα πάρει η διοίκηση του Ιδρύματος.

Πάντως, σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές αντιδράσεις από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.