Ένα πουκάμισο που βρέθηκε δίπλα στις σορούς των δύο ανήλικων παιδιών, μέσα στο αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι της Ηλείας, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, ότι ο πνιγμός τους μπορεί να μην οφείλεται σε ατύχημα, όπως αρχικά είχαν εκτιμήσει, αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Κάτι που, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβεβαιώθηκε με την ομολογία του 13χρονου θείου τους, ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν δικό του το πουκάμισο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν η μητέρα των παιδιών είδε ότι αργούσαν να γυρίσουν από το σπίτι του παππού τους, όπου τα είχε στείλει για να μεταφέρον δέμα με τρόφιμα, ζήτησε από τον 13χρονο αδελφό της να ψάξει να τα βρει.

Έπειτα από λίγο ο 13χρονος συνάντησε τα δύο αδέλφια και όλοι μαζί επέστρεφαν προς το σπίτι της αδελφής του και μητέρας των δύο παιδιών. Όμως περπατώντας δίπλα από το αρδευτικό κανάλι, ο 13χρονος χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, όπως αναφέρεται, έσπρωξε αρχικά τον οκτάχρονο και στη συνέχεια τον τετράχρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το πουκάμισο αρχικά υπέθεσαν ότι μπορεί να ανήκε σε κάποιο από τα παιδιά, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ανήκει στον 13χρονο, ο οποίος το είχε τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό. Μάλιστα ο τετράχρονος, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προσπάθησε να κρατηθεί από το πουκάμισο, όταν ο 13χρονος τον έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 13χρονου, κίνητρο της πράξης του φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δύο ανιψιούς του. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ στον 13χρονο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένο ψυχολόγο του σώματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.