Εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου είναι κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις ένοπλοι που άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, χτες το πρωί πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών είναι ότι οι δράστες ανήκουν στο κοινό έγκλημα και ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να κάνουν ληστεία.

Η Ασφάλεια Αττικής έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερες καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τη ΓΑΔΑ, οι οποίες έχουν καταγράψει κάποια άτομα τα οποία είναι πιθανό να είναι οι δράστες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί ανέφεραν, πάντως, ότι ερευνώνται όλες οι εκδοχές για τα αίτια της επίθεσης και, γι’ αυτό, για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται συνεχώς και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ένοπλη συμπλοκή φέρεται να συνδέεται με τη σύλληψη Αλβανού κακοποιού, το βράδυ της Τρίτης στους Αμπελοκήπους.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ακινητοποίησαν ύστερα από καταδίωξη Αλβανό που επέβαινε σε κλεμμένο Ι.Χ. Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και το αυτοκίνητο οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, κάποιο από τα ευρήματα (δακτυλικό ή γενετικό αποτύπωμα) που βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο μαύρο Volvo που εγκατέλειψαν οι τρεις δράστες μετά τη συμπλοκή, συνδέει μεταξύ τους τα δύο αυτά περιστατικά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ήδη προσαχθεί στην Ασφάλεια κάποια άτομα, με βάση περιγραφές πολιτών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν χτες το πρωί, περίπου στις 8:30, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται σε κοντινή απόσταση από τη ΓΑΔΑ, στους Αμπελόκηπους.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να το ελέγξουν καθώς το θεώρησαν ύποπτο.

Πριν οι αστυνομικοί τούς κάνουν νόημα να σταματήσουν, οι δράστες -που είχαν στο μεταξύ καταλάβει την παρουσία τους αποβιβάστηκαν από το Ι.Χ. και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον τους, στην οδό Κεδρηνού.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγα στενά μακρύτερα, στην οδό Αχαΐας, κοντά στην οδό Πανόρμου.

Το μαύρο Volvo στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες δεν είναι κλεμμένο και φέρεται να ανήκει σε αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας, που εμφανίζεται να διαμένει στους Αγ. Αναργύρους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εν λόγω αλλοδαπός αναζητήθηκε στη δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας του. Προέκυψε ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ότι τα ίχνη του έχουν χαθεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.