Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε πισίνα της περιοχής του Αγρινίου, με 13χρονο αγόρι.

Ο 13χρονος διασκέδαζε με φίλους του σε πισίνα κέντρου πολυχώρου διασκέδασης-άθλησης, όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους κινδύνεψε να πνιγεί μετά από λιποθυμία του μαθητή μεσα στην πισίνα. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr δεν διαπιστώθηκαν άλλα αίτια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο περιστατικό του παρολίγον πνιγμού, όπως αιμοραγία, ληψη φαγητού κλπ.

Η διασωλήνωση του έγινε άμεσα και ο 13χρονος μεταφέρθηκε σε μονάδα παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου .

Μέχρι να φύγει από το νοσοκομείο Αγρινίου δεν είχε ακόμη συνέλθει και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από το κέντρο όπου συνέβη το περιστατικό, το παιδί βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο εκδρομής του φροντιστηρίου του και είχε υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του για την συμμετοχή του.

Στην πισίνα την ώρα του συμβάντος υπήρχαν δυο ναυαγοσώστες και ένας επόπτης ασφαλείας που αμέσως έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές ώστε ο 13χρονος να ανανήψει.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 13χρονος λιποθύμησε στην πισίνα ενώ βρίσκονταν σε ένα μετρό νερό και βυθίστηκε , ενώ αμέσως οι υπεύθυνοι το έβγαλαν από το νερό.

Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο του Ρίου, κάνουν λόγο για οξέωση που υπέστη ο μαθητής που είναι διασωληνομένος και φαίνεται πως δεν κινδυνεύει.