Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών των Τρικάλων.

Το αρχηγείο της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί χθες το βράδυ εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή.

Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων.

Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1988 στην Αλβανία και τον (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία. Ο δεύτερος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25 Μαρτίου 2006 της δικαστικής φυλακής Λάρισας.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο ατόμων και συγκεκριμένα, δύο Καλάσνικοφ με συνολικά έξι γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα.

Την αστυνομική επιχείρηση που συνεχίζεται συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών.