Θείος και ανιψιός, είναι οι δύο Αλβανοί που έπεσαν νεκροί χθες το βράδυ από τις σφαίρες αστυνομικών των ΕΚΑΜ.

Οι δύο κακοποιοί αναγνωρίστηκαν και επίσημα από τα δακτυλικά αποτυπώματα και πρόκειται για δραπέτες των φυλακών, ο ανιψιός από τα Τρίκαλα και ο θείος από τη Λάρισα.

Πρόκειται για τους Έντισον Λίκα ή Σινάνι, 25 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους 11 που κατάφεραν να αποδράσουν κατά την αιματηρή επίθεση στις φυλακές Τρικάλων και τον Κουιτίμ ή Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, 39 ή 38 ή 36 ετών, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25 Μαρτίου του 2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, χθες το βράδυ, στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό να κινούνται πεζή.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε μια χαράδρα, από όπου επιχείρησαν να περάσουν οι δύο Αλβανοί, τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι πέντε δραπέτες, που καταδιώκονταν από τις 17 Ιουνίου μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα στο Δίστομο Βοιωτίας και είχαν καταφύγει στην ορεινή Ναυπακτία, όπου στήνονταν συνεχώς μπλόκα για την σύλληψη τους, εντοπίστηκαν με θερμικές κάμερες μέσα σε δασώδη περιοχή από χθες το πρωί, γι’ αυτό και είχε οργανωθεί επιχείρηση με ομάδες εμπλοκής από τα ΕΚΑΜ.

Οι δραπέτες φαίνεται πως χώρισαν και οι δύο κινήθηκαν προς το σημείο όπου τελικά έγινε η αιματηρή μάχη, ενώ οι άλλοι τρεις εκτιμάται ότι κινήθηκαν προς την πλευρά της Ευρυτανίας.

Από χθες, είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό των τριών που διαφεύγουν, ενώ για ενίσχυση των ΕΚΑΜ έχουν σταλεί και συμμετέχουν στα μπλόκα και δύο ομάδες ειδικών αποστολών από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.