Νέο σημαντικό πλήγμα στο λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού κατάφερε το ΣΔΟΕ.

Κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, εντός του οποίου υπήρχε εγκαταστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

Κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση.

Βρέθηκαν επίσης μια ηλεκτροπαραγωγός γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους, και άλλα βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ κ.λπ.)

Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε Ενιαίος Φόρος Κατανάλωσης, προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα.

«Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται στο χρονικό διάστημα των 12 τελευταίων μηνών, ενώ η συνολική ποσότητα του καπνού που έχει κατασχεθεί, προσεγγίζει τους τριάντα τόνους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ.

(φωτογραφία αρχείου)