Βιβλίο, για τις δραματικές ώρες που πέρασε στα χέρια αλλά και στο πορτμπαγκάζ των επικίνδυνων απαγωγέων του, έγραψε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, τέσσερα χρόνια μετά το δυσάρεστο και βέβαια σοκαριστικό από κάθε άποψη συμβάν.

Ο μεγαλοεφοπλιστής έπεσε θύμα απαγωγής στις 12 Ιανουαρίου το 2009 και έμεινε κρατούμενος στα χέρια των δραστών μέχρι και τις 20 του μήνα.

Στο βιβλίο, με τίτλο «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία», οι περιγραφές, όπως αναφέρει η Espresso, είναι ανατριχιαστικές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «οι εναγώνιες μνήμες της απαγωγής, της ομηρίας, αλλά και της απελευθέρωσης μου είναι τέτοιες που δεν θα φύγουν ποτέ από τη συνείδησή μου. Και ας μη θεωρηθεί πως ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. Με απασχολούσε αν οι σφαίρες θα ήταν ζεστές ή παγωμένες στην περίπτωση που οι απαγωγείς με πυροβολούσαν…».

Περιγράφοντας καρέ-καρέ τις συγκλονιστικές στιγμές τις απαγωγής ο κ. Παναγόπουλος θυμάται: «Εκείνο ο πρωινό ξεκίνημα με το οδηγό μου για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος».

Φυσικά ο κ. Παναγόπουλος ξαφνιάστηκε αφού όπως είπε «δεν είχα ταξιδέψει ποτέ στη ζωή μου σε πορτμπαγκάζ και τους ζήτησα να με απαλλάξουν από τη δοκιμασία. Το αίτημά μου ωστόσο αν και διατυπώθηκε με καλό τρόπο δεν έγινε τελικά αποδεκτό».

Ωστόσο η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη για τον κ. Παναγόπουλο, αφού στο σημείο που μεταφέρθηκε τον αλυσόδεσαν με χειροπέδες, αλλά και με μία χοντρή αλυσίδα σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων.

Συνεχίζει λέγοντας πως τον υποχρέωσαν να φορέσει μαύρα ρούχα και κόκκινες χνουδωτές παντόφλες. Μόνη του συντροφιά ένας παλιός καναπές και μία τηλεόραση που έπιανε ένα κανάλι. Πάνω στη πολυθρόνα υπήρχε κάτι που στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν. Επειτα συμπέρανα ότι ήταν μια κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, η οποία εστιαζόταν πάνω μου… Δεν ήξερα που βρισκόμουν, όπως ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζω που εκρατούμην….».

Φυσικά η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ ήταν όταν τον άφησαν ελεύθερο, τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου. «Ο αρχηγεύων της παρέας μου είπε ”Κύριε Παναγόπουλε η γυναίκα σας παλικάρι. Ολα πήγαν καλά. Αν και της είπαμε ότι θα σας ελευθερώσουμε μέσα σε 24 ώρες θα το κάνουμε μέσα στη νύχτα απόψε”. Μου φόρεσαν κουκούλα και με κατέβασαν από τα σκαλοπάτια που είχα ανέβει πριν από επτάμισι μέρες… Σε μια στιγμή το αυτοκίνητο σταμάτησε και ένας από αυτούς μου είπε: ”Κύριε Παναγόπουλε εδώ θα σας αφήσουμε. Θα σας βγάλουμε την κουκούλα, αλλά δεν θα γυρίσετε το κεφάλι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πίσω. Θα μετρήσετε μέχρι το πενήντα και μετά είστε ελεύθερος….”».