Περίπου τέσσερις τόνους σύκα έκλεψαν μέσα σε δέκα μέρες, από τις 16 έως τις 26 Αυγούστου, τρεις δράστες, από αγροκτήματα σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών σύκων, με την αξία τους να φτάνει τα 13.700 ευρώ.

Τόσο από εγκαταλελειμμένο σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των σύκων, όσο και από το σπίτι ενός από τους κατηγορούμενους, κατασχέθηκαν πάνω από 1 τόνος σύκα, τελάρα αποξήρανσης και πλαστικά δίχτυα

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, και συγκεκριμένα ένας 30χρονος Έλληνας, μία 39χρονη αλλοδαπή κι ένας 29χρονος αλλοδαπός. Τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν το εγκαταλελειμμένο σπίτι, εντοπίζοντας έτσι τον 30χρονο και την 39χρονη όταν μετέβησαν εκεί για να μεταφέρουν τις ποσότητες των σύκων προς πώληση.

Στο σπίτι αυτό, όπως και στο σπίτι του 30χρονου – όπου εντοπίστηκε ο 29χρονος – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-51 πλαστικά δοχεία (κλούβες) που περιείχαν αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους 1 τόνου και 250 κιλών, αξίας (4.500) ευρώ

-22 τελάρα αποξήρανσης

-52 πλαστικά δίχτυα.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για τη διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.