Στόχος διαρρηκτών έπεσε το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με τους άγνωστους δράστες να ξεφεύγουν έχοντας αποσπάσει 250 ευρώ, αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, κυρίως σε εξοπλισμό.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, το νέο χτύπημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των κρουσμάτων εγκληματικότητας, τα οποία σημειώνονται συχνά είτε σε δημοτικά κτίρια είτε σε σπίτια και μαγαζιά πολιτών της περιοχής, γεγονός που αναγκάζει τη δημοτική αρχή να επαναφέρει σε όλους τους τόνους και προς όλους τους συναρμόδιους αποδέκτες, το πάγιο αίτημά της για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η διάρρηξη πιθανότατα έγινε βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής. Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται να μπήκαν στο κτίριο, αφού είχαν παραβιάσει την έξοδο κινδύνου, πήδηξαν τα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας, που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και άρχισαν το καταστροφικό τους έργο.

Ειδικότερα, παραβίασαν τις κλειδαριές στις πόρτες σχεδόν όλων των γραφείων που στεγάζονται στο δεύτερο όροφο, έσπασαν και άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια βγάζοντας από μέσα φακέλους, χαρτιά και νομίσματα μικρής αξίας, για να καταφέρουν τελικά να εντοπίσουν 250 ευρώ σε ένα μικρό φορητό χρηματοκιβώτιο στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση μεγαλύτερης λείας οι δράστες πήγαν και στον τρίτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του δημάρχου, της αντιδημάρχου Διοικητικού-Οικονομικού-Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παραβίασαν την κοινή είσοδο των δύο πρώτων γραφείων, άνοιξαν ντουλάπια και συρτάρια χωρίς πάντως να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε πρώτη σήμερα το πρωί η καθαρίστρια του κτιρίου, η οποία ειδοποίησε αμέσως τη δημοτική αρχή, που κάλεσε το Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης, άνδρες του οποίου μετέβησαν άμεσα στο χώρο για έρευνα, καταγραφή και σήμανση. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά είναι η πρώτη φορά που το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης γίνεται στόχος διαρρηκτών, ενώ έκδηλη είναι η
ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαρρήξεων σε διάφορα δημοτικά κτίρια.

Όλες οι εκκλήσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή έχουν πέσει στο κενό, ενώ η υπομονή τόσο της διοίκησης του Δήμου όσο και των κατοίκων κι επιχειρηματιών έχει εξαντληθεί και ο φόβος για τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία τους σκιάζει την καθημερινότητά τους.

«Παρά την κραυγή αγωνίας και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά χειροτερεύει επικίνδυνα έχοντας ξεφύγει από κάθε έλεγχο», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα ζητώντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή για την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών φαινομένων. Μεταξύ άλλων ζητούνται η ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης και Συκεών και η ενίσχυση της στελέχωσής τους.