Δολοφονικές επιθέσεις από ομάδες νεαρών κατήγγειλαν αλλοδαποί εργαζόμενοι. Το Σαββατοκύριακο σε δύο σημεία της παλιάς πόλης των Χανίων αναφέρθηκαν επιθέσεις από ομάδες νεαρών σε βάρος αλλοδαπών.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Σπλάντζιας όταν νεαρός αλλοδαπός δέχτηκε αναίτια επίθεση από ομάδα ατόμων που τον χτύπησαν πολλές φορές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε έφτασε άμεσα χωρίς όμως να εντοπίσει τους νεαρούς.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Νεαρός αλλοδαπός που εργαζόταν σε καφέ στην παλιά πόλη τελείωσε την εργασία του και πήγαινε σπίτι του. Τότε, τρία άτομα με ξυρισμένα τα κεφάλια, ένας εκ των οποίων με σκουλαρίκι, του επιτέθηκαν χωρίς λόγο χτυπώντας τον αρχικά με γροθιές, πιθανόν και σιδερογροθιές. Ένας security που μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τον αλλοδαπό από την αναίτια επίθεση δέχτηκε απειλές από τους τρεις νεαρούς και υποχώρησε.

«Με χτυπούσαν παντού και προσπαθούσα να προστατευτώ με τα χέρια και τα πόδια μου και εκείνοι με κλωτσούσαν στο κεφάλι. Κάποια στιγμή σηκώθηκα με αίματα στο κεφάλι και τους ρώτησα στα αγγλικά γιατί με χτυπάνε; Οι δύο από αυτούς δεν ήξεραν αγγλικά, ο τρίτος ήταν σε κατάσταση αμόκ. Δεν ξέρω γιατί με χτύπησαν, αλλά σίγουρα έχει να κάνει με το ότι ήμουν αλλοδαπός. Σίγουρα θα επιτίθεντο σε οποιοδήποτε αλλοδαπό έβρισκαν, απλά δυστυχώς έτυχε να βρεθώ εγώ μπροστά τους», είπε ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος είχε πέσει και θύμα κλοπής -του πήραν το κινητό τηλέφωνο – την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η καταγγελία
Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό και στην Ρατσιστική Απειλή Χανίων ανέφερε πως «θρασύδειλοι νεοναζί επιτέθηκαν σε Μαροκινό μετανάστη ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά του το Σάββατο 13/4… Δεν θα αφήσουμε τους απογόνους του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών να εξαπολύουν τα τάγματα εφόδου στους δρόμους των Χανίων. Οι επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες και οι διώξεις σε αγωνιστές με τη συνεργασία της αστυνομίας θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 18/4. Με κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών, θα τσακίσουμε τη φασιστική απειλή».

Πηγή: prismanews.gr