Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» ‘Αγγελο Οικονομόπουλο, το σύμβουλο Ιωάν. Μανωλά και τον πρόεδρο της επιτροπής συντάξεως νέων τιμών μονάδων εργασιών της εταιρείας Π.Παναγιωτόπουλο.

Τα τρία μέλη της εταιρείας, παραπέμφθηκαν σε δίκη για απόπειρα εκβίασης καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, τον Αύγουστο του 2005 προσπάθησαν να εξαναγκάσουν εκπροσώπους τριών εταιρειών , που αποτελούσαν κοινοπραξία ανάδοχη του έργου “Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή “, να τους καταβάλουν χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ, μέσω απειλών, για την επέλευση δυσμενών εξελίξεων της κοινοπρακτικής περιουσίας .

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις υποστηρίζοντας ότι η στοχοποιήθηκαν προκειμένου η κοινοπραξία να γλιτώσει από μεγάλου κόστους ποινικές ρήτρες, λόγω της αδυναμίας της να ολοκληρώσει το έργο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, σε εφέσιμη ποινή φυλάκισης 20 μηνών.