Δίνοντας μια νέα εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ ,σε σχέση με προηγούμενες απολογίες του, ο κατηγορούμενος προκλητικά έκανε λόγο για μια «απλή ανθρωποκτονία» η οποία πήρε διαστάσεις λόγω της σχέσης του με την Χρυσή Αυγή ενώ επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο της δολοφονίας συγκατηγορουμένους του τους οποίους αρχικά είχε συνδέσει με το έγκλημα.

Ο Γιώργος Ρουπακιας επανέλαβε πως ήταν απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής «ούτε Μιχαλολιάκο ήξερα , ούτε Λαγό» ανέφερε και δεν κατάφερε να εξηγήσει για ποιο λόγο ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση.

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως εκείνο το βράδυ όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα σε επικοινωνία που είχε με τον συγκατηγορούμενο του πυρηνάρχη της Νίκαιας συζήτησε το ενδεχόμενο να τον βοηθήσει ο τότε βουλευτής Ιωάννης Λαγός.

Πρόεδρος: Γιατί να ενδιαφερθεί ο βουλευτής για εσάς;

Κατηγορούμενος: Αυτό μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την ώρα . Δεν είχα προσωπική γνωριμία με τον Λαγό του έλεγα ένα “γεια” όταν ερχόταν σε ομιλίες στην Τοπική.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»

Η αποχώρηση του κατηγορούμενου από τη δικαστική αίθουσα συνοδεύτηκε από συνθήματα των φίλων του Παύλου Φύσσα οι οποίοι παρακολούθησαν την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά. «Ο Παύλος ζει , τσακίστε τους ναζί» και «δίκη καταδίκη της Χρυσής Αυγής , αυτής της συμμορίας της φασιστικής» φώναζαν με τον κατηγορούμενο να φεύγει βιαστικά .

«Δεν θέλω να καλύψω κανέναν… Δεν μπήκε κανείς στο αυτοκίνητο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν επίμονα ρωτήθηκε από την έδρα τις διαφορετικές εκδοχές που έχει δώσει κατά καιρούς σχετικά με τα άτομα που επέβαιναν στα μηχανάκια και σύμφωνα με την κατηγορία αποτέλεσαν το τάγμα εφόδου που έσπευσε στο Κερατσίνι. Η θέση του μάλιστα προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου η οποία του είπε με νόημα: «Μου αρέσει που ενδιαφέρεστε και για τους άλλους…».

Ο Γιώργος Ρουπακιας δήλωσε μετανιωμένος «έκλεισα δυο σπίτια μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω» είπε ενώ λίγο αργότερα από την έδρα αμφισβητήθηκε ο ισχυρισμό του ότι ένιωσε απειλή και γι αυτό μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

«Σήμερα μας λέτε ότι φταίει ο Παύλος που έσκυψε και πήγε το μαχαίρι στην καρδιά; Γιατί  αυτό μας λέτε» παρατήρησε  η πάρεδρος και ο κατηγορούμενος απάντησε «έτσι έγιναν τα πράγματα».

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε και το σφυροκόπημα της εισαγγελέως η οποία εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν κινδύνεψε από τον Παύλο Φύσσα «Δεν κινδυνεύετε  μπορούσατε να κάνετε όπισθεν και να φύγετε». είπε συμπληρώνοντας πως «κάποιοι λένε πως ενεργήσατε για να φανείτε προς τα πάνω , ήρωας στην ηγεσία».

«Δεν υπάρχουν αυτά» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος επιμένοντας πως δεν είχαν στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Λίγο νωρίτερα η πρόεδρος απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο με αφορμή ερώτηση για το «χτύπημα» το οποίο έχει χαρακτηριστεί «αριστοτεχνικό» καθώς το μαχαίρι, σύμφωνα με τους ειδικούς, έστριψε στην πληγή είπε: «Μην μας λέτε ότι γύρναγε το σώμα … στα πλαίσια της λογικής να μιλάμε».

Πάρεδρος: Δυο μάρτυρες είπαν οτι βγήκατε ατάραχος, πήγατε προς το μέρος του, τον μαχαιρώσατε και τον αγκαλιάσετε. Ούτε οτι σας χτυπούσε ούτε τίποτα…

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε σας καταθέτω. Έκανε τρια – τέσσερα βήματα, εγώ δεν πρόλαβα να κουνηθώ…

Παρεδρος: Αυτή η κατάθεση έρχεται από μάρτυρα που δεν έχει σχέση με κάποιο χώρο… Σήμερα μας είπατε οτι φταίει ο Παύλος που έσκυψε και πήγε το μαχαίρι στην καρδιά; Γιατί αυτό μας λέτε…

Κατηγορούμενος: Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα λέω. Χτύπησα στα πόδια….

Πρόεδρος : Προστατευόμενος  μάρτυρας έχει καταθέσει ότι τον είχατε στοχοποιήσει…

Κατηγορούμενος: Ξέρω και προσωπικά ποιοι είναι οι μάρτυρας αυτοί. Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα…

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στη σύλληψη του είπε πως όταν  οδηγήθηκε μετά το έγκλημα στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τους φίλους του άτυχου μουσικού οι οποίοι εκείνη την ώρα έμαθαν την τραγική είδηση του θανάτου του. Όπως αφηγήθηκε έπιασαν συζήτηση χωρις να γνωρίζονται ενώ τους κέρασε και τσιγάρο, μέχρι που κατάλαβε ποιοί ήταν.

«Γυρίζει ο ένας και με ρώτησε «γιατί είσαι μέσα;», «πέρναγα και με έπιασαν» απάντησα. Το έπαιζα ηλιθιος». Μου λέει τότε: «Εμάς μας συνέλαβαν γιατί χτύπησαν έναν φίλο μας» και λίγη ώρα μετά χτυπάει το τηλέφωνο και λέει ο Παύλος απεβίωσε. Λιποθύμησε εκείνη την ωρα και τον σήκωσαν. Εγώ έπαθα σοκ βγήκα έξω ζητώντας να πάω στην τουαλέτα, και είπα στον αστυνομικό ότι δεν ξαναμπαίνω εκεί. «Καλά κατάλαβα» μου λέει και με πήγε στον τρίτο όροφο όπου παρέμεινα» περιέγραψε.

* Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία, έπειτα από αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου.