Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ΑΤΜ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς διώκονται για ληστεία από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη Δήμητρα Συριανού διώκεται για απλή συνέργεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία τα πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Χθες οι συλληφθέντες έστειλαν μήνυμα μέσα από τα κρατητήρια.

«Από τα μπουντρούμια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που για μια ακόμα φορά στέκονται αλληλέγγυοι στις νέες μας περιπέτειες με την αστυνομικοδικαστική κατασταλτική κρεατομηχανή.

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δυνατοί, με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας. Θα σταθούμε όρθιοι στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου.

Ούτε βήμα πίσω!

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά.

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Γιάννης Δημητράκης

Κώστας Σακκάς

Δήμητρα Συριανού».