Εξαρθρώθηκε στο Μαρούσι σπείρα ανηλίκων που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια, κυλικεία, καταστήματα και διαμερίσματα στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης.

Τα μέλη της σπείρας παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε τρεις  αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα  μελών της σπείρας εκ των οποίων οκτώ είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών και δύο 19χρονοι, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν οι τρείς Αλβανοί υπήκοοι (ηλικίας 18, 36 και 53 ετών) που προμήθευαν τους ανήλικους με ναρκωτικά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία και κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων, κυλικεία Γυμναστηρίων και Κοιμητηρίων, καταστήματα και διαμερίσματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα.
Οι δράστες εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα από μηχανήματα αυτόματων πωλητών και άλλα αντικείμενα.