Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος, με βούλεμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της πόλης.

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος είχε κατηγορηθεί έναν χρόνο πριν ότι συμμετείχε στην πολυμελή σπείρα που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη και η οποία αποκόμιζε τεράστια χρηματικά ποσά από τοκογλυφίες κι άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ότι ο γνωστός ηθοποιός διέπραξε το αδίκημα της απλής συνέργειας στην εγκληματική οργάνωση και κατόπιν τούτου, τον απάλλαξε από την κατηγορία.

Παράλληλα, κατάργησε την ισχύ της διάταξης με την οποία του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και διέταξη την επιστροφή των 2.000 ευρώ που ο ηθοποιός είχε καταβάλλει ως χρηματική εγγύηση. «Τα πραγματικά περιστατικά αποκλείουν την ύπαρξη επαρκών ενδείξεων ενοχής του Μιχάλη Ιατρόπουλου για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς οι σκέψεις-συλλογισμοί βάσει των οποίων το συμβούλιο τούτο έκρινε από τα περιστατικά αυτά δεν προκύπτουν τέτοιες ενδείξεις ικανές να στηρίζουν σχετική κατηγορία», αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο βούλευμα.