Σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια, αποφασίστηκε η λήψη μέτρων από την τροχαία σχετικά με την πάταξη των φαινομένων ανάρμοστης συμπεριφοράς από οδηγούς ταξί σε βάρος επιβατών, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο με τους επιβάτες να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από οδηγούς ταξί, οι οποίοι τους εξαναγκάζουν να περιμένουν να γεμίσει το όχημα.

Ο κ. Βούγιας επισήμανε ότι πρόκειται για τριτοκοσμικό φαινόμενο, που πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί, ενώ μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ένταση της αστυνόμευσης από δυνάμεις της τροχαίας, με έμφαση στις ώρες των αφίξεων των συρμών από Αθήνα και Αλεξανδρούπολη.

Επίσης στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της ομαλής κίνησης των οχημάτων (Ι.Χ. και μέσων μεταφοράς) στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την οργάνωση των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματισθεί για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου (18:00-22:00).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Θάνογλου, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί του νομού Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου «Ερμής» Κώστα Γιαννακάκη και εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και περιλαμβάνουν μερική πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης.