Στα καρέ από τις κάμερες και τις μαρτυρίες έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διαλευκάνουν ποιος κρύβεται πίσω από το τρομοκρατικό, όπως το χαρακτηρίζουν, χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνονται δύο κουκουλοφόροι που είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Αυτοί φαίνεται να κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και να διένυσαν 50 μέτρα, να σταμάτησαν με προτεταμένα τα όπλα και από περίπου 70 μέτρα απόσταση να σημάδεψαν την επιγραφή των γραφείων του κόμματος.

Δεν έχει «πιαστεί» όμως η στιγμή που οι κουκουλοφόροι πυροβολούσαν και έτσι οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν εάν πυροβόλησε μόνο ο ένας ή και οι δύο. Η απάντηση αναμένεται να δοθεί από τη βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πάντως ότι οι δράστες επέβαιναν στο καμένο Toyota Corolla που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο-, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο. Το αυτοκίνητο αυτό ερευνάται εξίσου για τυχόν αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στους τρομοκράτες.

Οι αστυνομικοί πάντως ερευνούν από τα αρχεία όλες τις περιπτώσεις οργανώσεων που είχαν στο οπλοστάσιο τους καλάσνικοφ. Ουσιαστικά, εκτός από τον Επαναστατικό Αγώνα που εξαρθρώθηκε και χρησιμοποιούσε στις επιθέσεις του τέτοιου τύπου οπλισμό, αντίστοιχα έχει χρησιμοποιήσει το 2009 η οργάνωση με το όνομα «ΟΠΛΑ – Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας- που επιτέθηκε στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής, αλλά και η Σέχτα Επαναστατών που δολοφόνησε το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης που θα αναλάβει την επίθεση για να… μιλήσουν με περισσότερα στοιχεία.