Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Δένδιας επιθεώρησε τους χώρους, μίλησε με τους αστυνομικούς προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τη δράση των τρομοκρατών που νωρίς το πρωί χτύπησαν με Καλάσνικοφ τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έμεινε για αρκετή ώρα στα γραφεία ενώ κατά την αποχώρησε δεν προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο Real FM, τόνισε ότι οι έρευνες θα στραφούν προς πάσα κατεύθυνση για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

«Το να βάλλεται το γραφείο ενός κόμματος με τέτοιο τρόπο, είναι πρωτοφανές και οι ανακοινώσεις θα γίνουν, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Οι έρευνες θα γίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κτίριο φυλάσσεται αλλά οι δράστες πυροβόλησαν από μεγάλη απόσταση».

Για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίθεση: «Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει σιγή, δεν βοηθούν στην έρευνα τέτοιες ανακοινώσεις. Αν έχει στοιχεία, ας μας τα πει».

Για τους συλληφθέντες της «βίλας Αμαλία»: «Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».