«Δεν θα αφήσουμε τους θιασώτες της βίας, να μας τρομοκρατήσουν» είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά την πρωινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ανησυχητική κλιμάκωση της βίας «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

«Έχουμε καινοφανή πράγματα, όπως πρωτάκουστο ήταν να στοχοποιείται συγγενικό πρόσωπο πολιτικού, έτσι είναι και πρωτάκουστη η νέα συμβολική σφαίρα για τον Πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει όλοι να κάνουμε το παν. Να επιδείξουμε ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν υπάρχει συμβολική ή κατανοητή βία. Μία είναι η βία και πρέπει να εξοστρακιστεί».

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε πολιτικά και μη πρόσωπα ο κ. Κεδίκογλου είπε:

«Δεν είναι για όλες τις μορφές βίας και δεν είναι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει βέβαια μια διαφοροποίηση τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες που έχει καταγραφεί στη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα, σε ελληνικό ραδιόφωνο την Παρασκευή ή σε δηλώσεις του κυρίου Παππά χθες, όμως θα θέλαμε όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Να σταματήσουμε πια να ακούμε για λιντσαρίσματα, να σταματήσουμε να ακούμε για κρεμάλες, να σταματήσουμε να ακούμε να καεί η Βουλή, να σταματήσουμε να ακούμε για λοστάρια που είναι οικιακά σκεύη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «αυτό που πρέπει για να προασπίσει τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας, αλλά και της κοινωνίας μας. Δεν θα αφήσουμε τους θιασώτες της βίας, να μας τρομοκρατήσουν. Δεν είναι ότι δεν φοβόμαστε. Δεν σας κρύβω ότι όταν γνωρίζεις πως έχεις στοχοποιηθεί, είναι λογικό να φοβάσαι. Αλλά, με τίποτα, δεν θα αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν».