Συνελήφθη στη Σπάρτη, ένας 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας για ληστεία σε βάρος 53χρονης ημεδαπής. Στη σύλληψη συνέβαλαν καθοριστικά ένας Υπαρχιφύλακας και ένας Ειδικός Φρουρός, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Λακωνίας και της Αττικής αντίστοιχα, και βρίσκονταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας,

Ειδικότερα, ο 27χρονος χθες το μεσημέρι, αφού μπήκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας της 53χρονης στη Σπάρτη, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα και τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν ο Υπαρχιφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και καταδίωξαν το δράστη. Σε κοντινή απόσταση κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και με την συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας ο δράστης συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν πορτοφόλι, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.