Πάνω από δέκα αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή 54χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την Αστυνομία, έπειτα από νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 54χρονου, βρέθηκαν τρία γυναικεία ειδώλια, ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο αγγεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα μυροδοχεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα λυχνάρια, εκ των οποίων το ένα με ανάγλυφη παράσταση του Ηρακλή, ένα πήλινο σφαιρικό αντικείμενο ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και μία εκκλησιαστική εικόνα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα και η εκκλησιαστική εικόνα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

(φωτογραφία αρχείου)