Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, η δίκη των 14 ανηλίκων για τη ρίψη ναφθαλίνης σε σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου, τον Οκτώβριο του 2017.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Για τελευταία φορά, η δίκη του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων είχε διακοπεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και σήμερα αναμενόταν η ολοκλήρωσή της, όπως κι έγινε.

Υπενθυμίζεται πως οι ανήλικοι είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στις διωκτικές Αρχές, καθώς και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, για να φτάσει τελικά στη σύλληψή τους.

Στις 7 Νοεμβρίου η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαριά σωματική βλάβη. Δηλαδή, προτάθηκε η μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας σε πλημμέλημα.

Επίσης, προτάθηκε η ενοχή των ανηλίκων για την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και η αθώωσή τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Τελικά, η σημερινή απόφαση προβλέπει της απαλλαγή όλων από τις κακουργηματικές κατηγορίες. Οι περισσότεροι. μάλιστα, εκ των κατηγορούμενων αθωώθηκαν πλήρως. Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και ο πέμπτος για απλή συνέργεια.

Στους τέσσερις ανηλίκους επιβλήθηκε η ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας τους στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία , ενώ στον πέμπτο επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης