Η λίστα των «υπόπτων» για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι αριθμεί, πλέον, περίπου 30 πρόσωπα τα οποία καλούνται, αφού ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που ξεπερνά τις 6.000 σελίδες, να δώσουν εξηγήσεις μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση συμπεριλαμβάνονται περίπου οκτώ αξιωματικοί της πυροσβεστικής και του στρατού οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική δικαιοσύνη αλλά και ο 65χρονος ο οποίος φέρεται να πυροδότησε την μοιραία πυρκαγιά καίγοντας χόρτα.

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση και έλαβαν προθεσμία είναι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Ηλίας Ψινάκης και ο Ευ. Μπουρνούς αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούσαν πως δεν αποκλείεται οι εμπλεκόμενοι να ζητήσουν και νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τα υπομνήματα τους. Σε κάθε περίπτωση η ποινική μεταχείριση των «ύποπτων» θα κριθεί αμέσως μόλις κλείσει ο κύκλος των εξηγήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας άλλος κύκλος έρευνας έχει ανοίξει σχετικά με τις πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο εισαγγελέας έχει σχηματίσει ξεχωριστή δικογραφία για το θέμα προκειμένου να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.