Η απουσία ενός μάρτυρα, ο οποίος θεωρήθηκε καθοριστικής σημασίας για την διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οδήγησε στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 16 Ιανουαρίου 2019.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι κρατούμενος, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει στο ακροατήριο ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε πως δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς να ακούσει τη μαρτυρία του καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» ανέφερε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η οποία παράλληλα πρότεινε να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν τρεις ακόμη μάρτυρες.

Το δικαστήριο, αφού αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες, αποφάσισε την αναβολή της δίκης και διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου αλλά και μίας ακόμη μάρτυρος η οποία δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο. Μάλιστα, τους επέβαλλε πρόστιμο 120 ευρώ, για λιπομαρτυρία.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν.