Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Τόνισαν ότι οποιαδήποτε μετακίνηση καθηγητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς αίτησή τους και χωρίς να έχουν καλυφθεί οι λειτουργικές ανάγκες Γυμνασίων, Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών, είναι ανεπίτρεπτη, για λόγους δεοντολογίας και νομιμότητας. Επίσης κατέστησαν σαφές ότι το συνδικαλιστικό κίνημα «θα αντιταχθεί με όσα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα διαθέτει και τη φαλκίδευση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Τέλος, ελήφθη η απόφαση για τη δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Ακόμη, ζήτησαν να μην αναλάβει κανένας συνάδελφος υποχρεωτικά υπερωρίες.

Όλα αυτά τα θέματα θα συμπεριληφθούν και στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την υπουργό κ. Διαμαντοπούλου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.