Έξωση στην κατάληψη που έχουν κάνει οι αναρχικοί στον Ευαγγελισμό φαίνεται πως ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην σελίδα της τοπικής οργάνωσης Ηρακλείου την ώρα που οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των γραφείων της ΧΑ, τα οποία θα ανοίξουν σύντομα στην Κρήτη.

Στο νησί πάντως ο πόλεμος των δύο πλευρών συνεχίζεται κυρίως από το ίντερνετ με την αστυνομία να παρακολουθεί την εξέλιξη διακριτικά.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της Τ.Ο. Ηρακλείου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της. «Η Τ.Ο Ηρακλείου ανακοινώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο την ομαλή λειτουργία του γραφείου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που πρόκειται να ανοίξει σε λίγες μέρες στο Ηράκλειο.

Επίσης πάρθηκε η απόφαση να κάνουμε σύντομα “έξωση” στην κατάληψη των αναρχικών αλητήριων που έχουν το θράσος να απειλούν Έλληνες πολίτες. Ο “αέρας” που είχαν πάρει τόσα χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου θα κοπεί».

Πηγή φωτογραφίας: prismanews.gr

Πάντως στη σελίδα Athens Indymedia δημοσιεύεται ανακοίνωση για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, η οποία είναι η εξής: «Παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στο οποίο οι νεοναζί είχαν ανακοινώσει την ίδρυση των γραφείων τους στο Ηράκλειο ότι το συμβόλαιο ακυρώνεται, σήμερα ανακοινώθηκε στην τοπική ιστοσελίδα των ασπόνδυλων ότι τα γραφεία θα γίνουν και ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και τα εγκαίνια.

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που έχει πληρώσει με αίμα τις αρρωστημένες επιδιώξεις των νοσταλγών του Χίτλερ. Κάθε γωνία είναι και ένα σημείο μνήμης από τις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια των γκεσταμπιτών ενάντια στον ντόπιο πληθυσμό.

Το να σε αποκαλούν γκεσταμπίτη ή σουμπερίτη είναι ύψιστη προσβολή εδώ και ακόμη και σήμερα υπάρχουν επιζώντες από τα ολοκαυτώματα και την δράση των ναζιστών και των συνεργών τους.

Σε αυτή τη πόλη λοιπόν υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να πετάς μια φανφάρα ότι ετοιμάζεις ναζιστικό σύνδεσμο στην πόλη μέχρι και να το υλοποιήσεις.

Σήμερα λοιπόν στην διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Δημητρίου (η γειτονία όπου τα ασπόνδυλα ανακοίνωσαν την ίδρυση των γραφείων τους) αποφασίστηκε να δοθεί ένα έμπρακτό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι γκεσταμπίτες με προβιά δημοκρατών δεν θα γίνουν ανεκτοί.

Τα εγκαίνια των γραφείων έγιναν λοιπόν σήμερα από εμάς και αναρτήθηκε και ανάλογο πανό στο μπαλκόνι του διαμερίσματος που σχεδιάζεται η δημιουργία της σφηκοφολιάς των ασπόνδυλων.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΠΟΡΤΑ

ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ».